Πόσο σημαντικό είναι να έχεις online παρουσία σε business directory; Πολύ!! Διάβασε πώς βοηθάει την επιχείρησή σου μία online καταχώριση.

Πόσο σημαντικό είναι να έχεις online παρουσία σε business directory; Πολύ!! Διάβασε πώς βοηθάει την επιχείρησή σου μία online καταχώριση.

Blog Εμφανίσεις: 1069

Πώς να Προωθήσεις την Επιχείρησή σου με μια Online Καταχώριση
Όταν ακούς τον όρο «online παρουσία», το πιο πιθανό είναι να σκεφθείς τα social media ή το website σου, αλλά η αλήθεια είναι ότι υπάρχει και κάτι άλλο, εξίσου σημαντικό με αυτά. Η Online Καταχώριση σου σε επαγγελματικούς οδηγούς.

Υπάρχουν πολλά οφέλη που μπορείς να αποκομίσεις από μια online καταχώριση σε έναν επαγγελματικό οδηγό, όπως είναι ο agoranet.gr ή το Google my Business.

Μια online καταχώριση της επιχείρησής σου σε έναν επαγγελματικό οδηγό απαιτεί από εσένα πλάνο, προσεκτική σκέψη και συνεπή διατήρησή της, ώστε να κερδίσει η επιχείρησή σου τα μέγιστα.

Οι online καταχωρίσεις είναι μια συνοπτική παρουσίαση της επιχείρησής σου που περιέχει πληροφορίες, όπως όνομα / διεύθυνση / αριθμό τηλεφώνου /ώρες λειτουργίας και άλλα χρήσιμα στοιχεία.

Και αν αναρωτιέσαι, ακόμα, αν η επιχείρησή σου πρέπει να έχει online καταχώριση, η απάντηση είναι απλή:

hhhhhhh.jpg

Ναι, όλες οι επιχειρήσεις χρειάζονται μια online καταχώριση και θα ανακαλύψεις παρακάτω το γιατί.

Διάβασε όσα ακολουθούν και μάθε πόσο σημαντικό είναι να έχεις μια online καταχώριση σε έναν επαγγελματικό κατάλογο, πώς μπορείς να βελτιστοποιήσεις την ήδη υπάρχουσα και γιατί.

Τι είναι οι Online Καταχωρίσεις (Business Listings)
Πιθανότατα θα ξέρεις τι είναι οι online καταχωρίσεις, αλλά ας το δούμε πάλι, πριν προχωρήσουμε παρακάτω.

Οι online καταχωρίσεις (business listings ή business citations) είναι αναφορές της επιχείρησής σου οπουδήποτε στο διαδίκτυο, πέραν του website σου.

Οι πληροφορίες που εμφανίζονται στο website σου δεν θεωρούνται καταχώριση.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

Η Google και άλλες μηχανές αναζήτησης βασίζονται σε εξωτερικές πηγές για να επαληθεύσουν ότι οι πληροφορίες που εμφανίζονται στο website σου είναι σωστές και ότι είσαι, όντως, μια υπαρκτή επιχείρηση.

Οι online καταχωρίσεις αποτελούνται από τις βασικές πληροφορίες της επιχείρησής σου, όπως είναι το όνομα, η διεύθυνση και ο αριθμός τηλεφώνου σου, τα οποία είναι γνωστά και ως NAP.

Ο όρος NAP προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων Name, Address και Phone Number.

Το NAP είναι πολύ σημαντικό για την επιχείρησή σου, αν επιθυμείς να αποκτήσεις καλή κατάταξη στα τοπικά οργανικά αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

Αυτό συμβαίνει διότι οι μηχανές αναζήτησης, όπως η Google, λαμβάνουν τα συγκεκριμένα δεδομένα σοβαρά υπόψη, κατά τον προσδιορισμό των εταιρειών που θα εμφανίζονται στις αναζητήσεις που γίνονται σε τοπικό επίπεδο από τους χρήστες.

Παρακάτω είναι ένα παράδειγμα από την επαγγελματική καταχώριση στο agoranet.gr.

deigma

Όπως βλέπεις, οι πρώτες και πιο βασικές πληροφορίες που εμφανίζονται είναι το NAP (και όχι τυχαία).

Εάν θέλεις να έχει και η δική σου επιχείρηση μια online καταχώριση με τις βασικές, αλλά απαραίτητες πληροφορίες, τότε μπορείς απλά να συμπληρώσεις μια φόρμα, και να αποκτήσεις Δωρεάν μια Online Καταχώριση.

Σε αυτό το σημείο να θυμάσαι ότι το NAP σου πρέπει να είναι το ίδιο όπου και να εμφανίζεται στο διαδίκτυο, τόσο στο website σου, όσο και σε άλλα websites, όπως είναι οι επαγγελματικοί οδηγοί (business directories).

Οι περισσότεροι χρήστες κάνουν αναζήτηση σε επαγγελματικούς οδηγούς, όταν ψάχνουν πληροφορίες για μια επιχείρηση.

Οι επαγγελματικοί οδηγοί διευκολύνουν τους χρήστες να βρίσκουν εύκολα και γρήγορα επιχειρήσεις, καθώς και να βρίσκουν επιπλέον πληροφορίες, όπως εικόνες, ωράρια λειτουργίας, τοποθεσία κ.ά.

Να θυμάσαι ότι οι επιχειρήσεις που διαθέτουν πλούσιες πληροφορίες και φωτογραφίες σε μια online καταχώριση έχουν, συχνά, καλύτερα αποτελέσματα από άποψη SEO, αλλά θεωρούνται και πιο αξιόπιστες.

Με μια σωστά δομημένη online καταχώριση, μπορείς να αυξήσεις το traffic προς το website σου ή προς το φυσικό σου κατάστημα, καθώς επίσης να βελτιώσεις την κατάταξη του brand σου στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης, όπως είναι η Google.

Επιπλέον, πολλοί επαγγελματικοί οδηγοί μοιράζονται πληροφορίες μεταξύ τους, οπότε αν οι πληροφορίες της επιχείρησής σου είναι εσφαλμένες, μπορεί να μεταφερθούν εσφαλμένα και σε άλλους επαγγελματικούς οδηγούς.

Αυτός είναι ένας απλός λόγος, για τον οποίο είναι σημαντικό να ενημερώνεις, τακτικά, τις καταχωρίσεις της επιχείρησής σου στους επαγγελματικούς οδηγούς.

Τα συστατικά μιας πλήρους Online Καταχώρισης
Κάθε online καταχώριση της επιχείρησής σου θα πρέπει να έχει κάποιες βασικές πληροφορίες.

Οι περισσότεροι επαγγελματικοί οδηγοί, όπως είναι το agoranet.gr σου δίνουν τις παρακάτω επιλογές:

Όνομα Επιχείρησης / Τίτλος
Διεύθυνση
Τηλέφωνα
Ωράριο Λειτουργίας
Website
Κατηγορία
Περιγραφή
Tagline
Social media
Εικόνες
Πιστοποιήσεις

Τα οφέλη μιας Online Καταχώρισης
Αν θεωρείς ότι οι επαγγελματικοί οδηγοί είναι τεράστιες βάσεις δεδομένων στις οποίες θα χαθεί η online καταχώρισή σου, να ξέρεις ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Η αλήθεια είναι ότι οι επαγγελματικοί οδηγοί μπορούν να προσφέρουν σημαντικά οφέλη στις επιχειρήσεις (ιδιαίτερα τις μικρομεσαίες).

Διάβασε παρακάτω τα οφέλη μιας online καταχώρισης:

1. Μπορεί να σε βοηθήσει να πετύχεις υψηλότερες θέσεις στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.
Με το website σου είναι εφικτό να βρεθείς στην αρχική σελίδα της Google -αν εφαρμόσεις τις βέλτιστες πρακτικές SEO-, αλλά μπορεί να χρειαστούν μερικοί μήνες μέχρι να αρχίσεις να βλέπεις θετικά αποτελέσματα.

Η επιχείρησή σου, ωστόσο, μπορεί να βρεθεί πιο ψηλά από τον ανταγωνισμό στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης, αν έχει πιο πολλές παραπομπές, όπως είναι οι online καταχωρίσεις.

2. Μπορεί να βοηθήσει, ώστε να σε ανακαλύψουν περισσότεροι χρήστες.
Όσο περισσότερες πληροφορίες έχεις στο διαδίκτυο, τόσο πιο εύκολο είναι για τους χρήστες να σε βρουν.

Έτσι, ακόμη και αν ένας χρήστης δεν βρει το website σου, ενώ ψάχνει για μια συγκεκριμένη υπηρεσία, μπορεί να βρει την online καταχώρισή σου και να μάθει για την επιχείρησή σου.

Οι επαγγελματικοί κατάλογοι επιτρέπουν στους χρήστες να αναζητούν με συγκεκριμένα κριτήρια, όπως υπηρεσία/τοποθεσία/κατηγορία.

Ακόμα, λοιπόν, και χωρίς την πληκτρολόγηση της επωνυμίας σου από τους χρήστες, οι επαγγελματικοί κατάλογοι θα σε εμφανίσουν μπροστά τους.

Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό, αφού οι χρήστες πολλές φορές ξεχνούν το όνομα κάποιας επιχείρησης και αναζητούν αυτό που χρειάζονται με βάση άλλα κριτήρια.

3. Είναι η εξέλιξη του έντυπου τηλεφωνικού καταλόγου.
Ακόμη και αν δεν έχεις κάποιο website, μέσω των επαγγελματικών καταλόγων αποκτάς online παρουσία, από την οποία οι χρήστες μπορούν να αποκομίσουν τις πληροφορίες που ψάχνουν.

Σκέψου, μόνο, πόσο συχνά ψάχνεις σε έναν έντυπο τηλεφωνικό κατάλογο και όχι στο διαδίκτυο για ένα τηλεφωνικό αριθμό ή μια επιχείρηση.

4. Μπορεί να αυξήσει το Brand της επιχείρησής σου.
Όταν ένας χρήστης ψάχνει για μια υπηρεσία σε έναν επαγγελματικό κατάλογο, πραγματοποιεί μια αναζήτηση για την οποία θα του εμφανιστούν ορισμένα αποτελέσματα.

Τα αποτελέσματα αυτά είναι μια σύντομη καρτέλα όλων των διαθέσιμων επιχειρήσεων, τις οποίες ο χρήστης μπορεί να ελέγξει, πιο αναλυτικά, κάνοντας κλικ πάνω τους.

Ακόμα και αν δεν επιλέξει την επιχείρησή σου, θα έχει δει την επωνυμία της και αυτό είναι κάτι το οποίο θα σε ωφελήσει μακροπρόθεσμα.

Γιατί;

Διότι όσο πιο συχνά εμφανίζεται το όνομα της επιχείρησής σου στους χρήστες, τόσο πιο πολύ θα εξοικειώνονται με την επιχείρησή σου.

Online Καταχώριση & agoranet.gr
Όλα όσα αναφέραμε πιο πάνω είναι τα απαραίτητα στοιχεία που πρέπει να έχει μια σύγχρονη online καταχώριση, αλλά και τα οφέλη που μπορεί να σου προσφέρει..

Έτσι, εάν θέλεις να επωφεληθείς από τη δύναμη του agoranet.gr και να κάνεις ευκολότερο σε περισσότερους πελάτες να σε βρίσκουν, κάνε σήμερα μια καταχώριση στο agoranet.gr.

{convertforms 1}

Εκτύπωση