4 Συμβουλές για Mobile SEO για το Site σου

4 Συμβουλές για Mobile SEO για το Site σου

 Η χρήση των smartphones τα τελευταία χρόνια έχει εκτοξευθεί! Οι άνθρωποι κάθε χρόνο ξοδεύουν όλο και περισσότερο χρονο στις mobile συσκευές τους! 

Εσένα πόσο καλό είναι το SEO Mobile για την σελίδα σου; Ακολούθησε τις συμβουλές μας και βελτίωσε το Mobile SEO για την ιστοσελίδα σου!

Mobile-SEO-agoranet_gr.jpg

 1.Κάνε το site σου Mobile Friendly!

Εάν η ιστοσελίδα σου είναι Mobile Friendly έχεις ένα παραπάνω πόντο μιας και αποτελεί ένα από τα κριτήρια κατάταξης στην Google

Σύμφωνα με την Google το Responsive Desigh είναι μια καλή επιλογή, με την χρήση Responsive Desigh ουσιαστικά το site σου προσαρμόζεται αυτόματα σε mobile συσκευές, διευκολύνοντας ουσιαστικά τους χρήστες στην περιήγησή τους στην σελίδα.  Εάν δεν έχεις φτιάξει ένα Mobile friendly site θα έπρεπε να το είχες είδη κάνει!

2. Εκτόξευσε την ταχύτητα της Ιστοσελίδας σου

Η ταχύτητα πάντα μετράει! Το 53% των περισσότερων ανθρώπων θα αποχωρήσει από την ιστοσελίδα εάν αυτή κάνει περισσότερο από 3 δευτερόλεπτα να φορτώσει.

Χρησιμοποίησε το εργαλείο της Google Test Your Mobile Website Speed andPerformance το οποίο θα σου δώσει πολλές πληροφορίες για την απόδοση της ιστοσελίδας σου στις mobile συσκευές!

3. Μην παραβλέψεις τις εικόνες

Οι εικόνες παίζουν και αυτές πολύ μεγάλο ρόλο στο mobile SEO της ιστοσελίδας σου. Βεβαιώσου ότι έχουν τις κατάλληλες διαστάσεις καθώς και τα υπόλοιπα στοιχεία όπως: τίτλο και περιγραφή. Μην ξεχνάς ότι οι κατάλληλες μορφές για είκονες στο website σου είναι: jpg και png.

4. Καταχώρησε την επιχείρησή σου σε τοπικούς καταλόγους

Οι μηχανές αναζήτησης όπως η Google γνωρίζουν την τοποθεσία των χρηστών που μπαίνουν σε μια ιστοσελίδα μέσω κινητού τηλεφώνου.

Άρα λοιπόν όταν ένας χρήστης ψάχνει για κάτι κοντά σε αυτόν, η online καταχώρησή σου σε καταλόγους επαγγελματικούς όπως είναι το Agoranet.gr και το Google my Business

θα ενισχύσει το SEO σου ώστε να σε ανακαλύψουν πιο γρήγορα! Εδώ να σημειώσουμε ότι το 76% των ανθρώπων που ψάχνουν στα smartphones τους για κάτι κοντά σε αυτούς θα επισκεφθούν ένα κατάστημα μέσα στην ημέρα!

 

''Agoranet.gr Team'' 

 


Εκτύπωση   Email