5 βήματα για περισσότερες πωλήσεις στα Social Media

5 βήματα για περισσότερες πωλήσεις στα Social Media

 
Στην εποχή των 𝘀𝗼𝗰𝗶𝗮𝗹 𝗺𝗲𝗱𝗶𝗮, η ψηφιακή παρουσία κάθε επιχείρησης είναι επιβεβλημένη.
Αλλά η παρουσία και μόνο σε 𝗜𝗻𝘀𝘁𝗮𝗴𝗿𝗮𝗺, 𝗙𝗮𝗰𝗲𝗯𝗼𝗼𝗸, 𝗧𝗶𝗸 𝗧𝗼𝗸, Χ (𝘁𝘄𝗶𝘁𝘁𝗲𝗿), 𝘆𝗼𝘂𝘁𝘂𝗯𝗲, 𝗟𝗶𝗻𝗸𝗲𝗱𝗜𝗻 κ.α. δεν είναι αρκετή για να αυξήσει τις πωλήσεις και να προσελκύσει νέους πελάτες.
Χρειάζεται τρόπος και όχι κόπος για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις δυνατότητες των 𝘀𝗼𝗰𝗶𝗮𝗹 𝗺𝗲𝗱𝗶𝗮 και να αυξήσετε τους τζίρους της επιχείρησής σας.
 Πολλοί ανεβάζουν ένα απλό ποστ ή ένα βίντεο και πιστεύουν ότι αυτομάτως θα έχουν και πωλήσεις. Είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις που θα συμβεί αυτό.
 
images_i_Stock_1346575545_79fec4d5d1.jpg
 
Το καταναλωτικό κοινό είναι έξυπνο και καχύποπτο και δεν αγοράζει αμέσως ότι δει. Δεν πείθεται τόσο εύκολα, καθώς κάθε μέρα βομβαρδίζεται με χιλιάδες διαφημιστικά μηνύματα
που εν τέλει τα προσπερνάει. Είτε γιατί έχει κουραστεί, είτε γιατί δεν καταλαβαίνει το προϊόν ή την υπηρεσία, είτε γιατί δεν σας ξέρει και δεν σας εμπιστεύεται.
Και εδώ προκύπτει το ερώτημα:
 
Πώς μπορείτε να τραβήξετε το ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού και να χτίσετε εμπιστοσύνη στα 𝘀𝗼𝗰𝗶𝗮𝗹 𝗺𝗲𝗱𝗶𝗮 πριν καν αποφασίσει να αγοράσει;
Πώς τραβάτε το ενδιαφέρον, πώς δημιουργείτε σχέσεις, συζητήσεις και φυσικά πωλήσεις;
 
Οι πωλήσεις στα 𝘀𝗼𝗰𝗶𝗮𝗹 𝗺𝗲𝗱𝗶𝗮 απαιτούν στρατηγική. Είναι περισσότερο από απλές αναρτήσεις και διαφημίσεις. Ακολουθούν τα 5 βήματα για περισσότερες πωλήσεις στα 𝘀𝗼𝗰𝗶𝗮𝗹 𝗺𝗲𝗱𝗶𝗮.
 
Βήμα 1: Περιεχόμενο
 
Ξεκινήστε με το να δημιουργήσετε περιεχόμενο που προκαλεί ερωτήσεις. Αναζητήστε το ενδιαφέρον του κοινού, προκαλώντας διάδραση (engagement), δηλαδή σκέψεις, απορίες και ανταλλαγή απόψεων.
 
Βήμα 2: Συζητήσεις
 
Από τις ερωτήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις. Ξεκινήστε ενδιαφέρουσες συζητήσεις, προσελκύοντας την προσοχή του κοινού.
 
Βήμα 3: Σχέσεις
 
Μέσα από τις συζητήσεις, δημιουργούνται σχέσεις. Αποκτήστε εμπιστοσύνη, επικοινωνήστε με τους followers και δείξτε γνήσιο ενδιαφέρον για τις απόψεις τους.
 
Βήμα 4: Ευκαιρίες
 
Από τις σχέσεις προκύπτουν ευκαιρίες. Είτε πρόκειται για συνεργασίες, γνωριμίες, νέες ιδέες κ.α. Οι συνδέσεις που δημιουργείτε ανοίγουν πολλές πόρτες.
 
Βήμα 5: Πωλήσεις
 
Οι ευκαιρίες οδηγούν σε πωλήσεις. Όταν οι άνθρωποι σας γνωρίζουν, σας εμπιστεύονται και χτίζουν σχέσεις μαζί σας, είναι πιο πιθανό να επιλέξουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας.
 
Όπως καταλάβατε αυτή η προσέγγιση δεν είναι απλά μια διαδικασία, είναι ένας ισχυρός κύκλος.
 
Social-Media-Icons.jpg
 
  • Το περιεχόμενο οδηγεί σε ρωτήσεις, οι ερωτήσεις οδηγούν σε συζητήσεις, οι συζητήσεις οδηγούν σε σχέσεις, οι σχέσεις οδηγούν σε ευκαιρίες και οι ευκαιρίες οδηγούν σε πωλήσεις.
Όταν κλείνει ο κύκλος, ολοκληρώνεται ένας κύκλος επιτυχίας στα social media.
 
Οι πωλήσεις γίνονται μέρος της φυσικής ροής, αφού έχετε κερδίσει την εμπιστοσύνη και το ενδιαφέρον με τη σωστή προσέγγιση.
 
Συνεπώς, αν θέλετε περισσότερες πωλήσεις μέσω των social media, η συμβουλή μου είναι απλή: μην ξεκινάτε από το βήμα 5, ξεκινήστε από το βήμα 1.
 
Με εκτίμηση
Η ομάδα του Agoranet.gr
 
Υ.Γ. Εάν θέλετε να συζητήσουμε λύσεις προβολής και προώθησης που ταιριάζουν στην επιχείρηση σας συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινώνιας.
 

Εκτύπωση   Email