Άλλο branding και άλλο marketing..

Άλλο branding και άλλο marketing..

Συχνά στον κόσμο των επιχειρήσεων, το branding και το marketing αντιμετωπίζονται ως παρόμοιες έννοιες.

Και τα δύο αποτελούν σημαντικές πτυχές μιας επιτυχημένης επιχείρησης, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι το ίδιο. Η σύγχυση αυτή δημιουργεί προβλήματα στις στρατηγικές επικοινωνίας και πωλήσεων, μειώνοντας έτσι την αποτελεσματικότητα και την ανταγωνιστικότητα μιας επιχείρησης.

branding.jpg

Τι είναι branding

Στον πυρήνα του, το branding αφορά τον τρόπο με τον οποίο μια επιχείρηση παρουσιάζει τον εαυτό της στο κοινό της, πως συνδέεται μαζί του και πως επιθυμεί να την αντιλαμβάνεται.

Πρόκειται για ένα σύνολο στοιχείων που δημιουργούν μια ξεχωριστή ταυτότητα και εικόνα και τη βοηθούν να αναγνωρίζεται εύκολα.

Σκεφτείτε το branding ως την «προσωπικότητα» της εταιρείας σας.

Όπως ανέφερε και ο Τζεφ Μπέζος, ο ιδρυτής της Amazon, «Η επωνυμία σας είναι αυτό που λένε οι άνθρωποι για εσάς όταν δεν είστε στο δωμάτιο».

 

Οφέλη του branding

  • Ενισχύει την αναγνωρισιμότητα.
  • Διαμορφώνει μια ισχυρή ταυτότητα.
  • Δημιουργεί θετική εικόνα και αντίληψη στο κοινό.
  • Ενισχύει την εμπιστοσύνη και το loyalty των καταναλωτών.
  • Διαφοροποιεί την επιχείρηση από τους ανταγωνιστές της.
  • Δημιουργεί μοναδική θέση στην αγορά.

 

Τι είναι marketing

Από την άλλη πλευρά, το marketing αναφέρεται στην προώθηση του brand, των προϊόντων ή των υπηρεσιών στο κοινό, την προσέγγιση νέων πελατών και την αύξηση των πωλήσεων.

Το marketing εστιάζει στη δημιουργία και διατήρηση μιας συνεχούς σχέσης μεταξύ της επιχείρησης και του κοινού της, με στόχο την ικανοποίηση των αναγκών των πελατών και την επίτευξη των επιχειρηματικών στόχων.

marketing-argolida.jpg

Οφέλη του marketing

  • Εστιάζει στην προώθηση προϊόντων ή υπηρεσιών.
  • Αυξάνει πωλήσεις και έσοδα.
  • Ενισχύει την επικοινωνία και τη σχέση με το κοινό.
  • Ενημερώνει για τα πλεονεκτήματα προϊόντων και υπηρεσιών.
  • Αυξάνει την αναγνωρισιμότητα του brand.

 

Με λίγα λόγια, το branding επικεντρώνεται δημιουργία μιας σταθερής "ταυτότητας", ενώ το marketing στοχεύει στην προβολή αυτής της "ταυτότητας" στο ευρύτερο κοινό.

Εν κατακλείδι, το branding είναι το "ποιοι είμαστε", ενώ το marketing είναι το "δείτε τι μπορούμε να κάνουμε".

 

Το μήνυμα μας

Αν μια επιχείρηση θέλει να δημιουργήσει μια ισχυρή βάση που να οδηγεί στην επιτυχία και την αναγνώριση της, είναι σημαντικό να επενδύσει τόσο στο branding, όσο και στο marketing.

Όταν αυτά τα δύο στοιχεία συνδυάζονται αρμονικά, η επιχείρηση αποκτά μια ξεχωριστή θέση στην αγορά και στις καρδιές των πελατών της. 

 

Με εκτίμηση

Η ομάδα της Agoranet.gr

 

Υ.Γ. Εάν θέλετε να συζητήσουμε λύσεις προβολής και προώθησης που ταιριάζουν στην επιχείρηση σας - επικοινωνείστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 


Εκτύπωση   Email