3 τρόποι για να στηρίξεις τα μαγαζιά της περιοχής σου!

3 τρόποι για να στηρίξεις τα μαγαζιά της περιοχής σου!

Όσο κι αν η πανδημία δημιούργησε νέες ευκαιρίες στην αγορά μέσα απ’ το δρόμο της online ανάπτυξης, δεν είναι λίγοι οι καταστηματάρχες που δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες.

Υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτούς;

Φυσικά! Το hashtag #supportyourlocalbusiness μας ενθαρρύνει εδώ και καιρό να σταθούμε δίπλα στα τοπικά, συνοικιακά καταστήματα, σε μια εποχή που μας χρειάζονται περισσότερο από ποτέ. Πρόκειται για ένα κίνημα υποστήριξης που ξεκίνησε από τα social media στις H.Π.Α. και σύντομα διαδόθηκε σε όλο τον πλανήτη. Άτυπο παρακλάδι του ευρύτερου #supportsmallbusiness (που ως τώρα έχει εμφανιστεί σε πάνω από 33 εκατ. Instagram posts), το #supportyourlocalbusiness εστιάζει σε μαγαζιά που βρίσκονται κοντά στη γειτονιά του εκάστοτε χρήστη.

Ακολουθούν λοιπόν 3 εύκολοι τρόποι με τους οποίους μπορείς να στηρίξεις κι εσύ τις επιχειρήσεις της περιοχής σου!

hhhhhhh.jpg

  1. Ανακάλυψε τα καταστήματα που δε γνωρίζεις!

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά… Σίγουρα στη γειτονιά σου υπάρχουν καταστήματα που γνωρίζεις και επισκέπτεσαι, όπως για παράδειγμα το κρεοπωλείο ή το μίνι-μάρκετ. Κατά πάσα πιθανότητα όμως υπάρχουν και επιχειρήσεις τις οποίες αγνοείς, όπως βιβλιοπωλεία, καταστήματα ρούχων, κέντρα αισθητικής κ.α. Ένας εύκολος τρόπος να τις ανακαλύψεις, είναι μέσω του agoranet.gr! Αναζήτησε τον επαγγελματία, το προϊόν ή την υπηρεσία που ψάχνεις στην περιοχή σου συμπληρώνοντας στη μηχανή αναζήτησης του agoranet.gr το «επωνυμία» και το «κατηγορία». Με αυτό τον τρόπο, θα αποφύγεις τις μακρινές μετακινήσεις και θα ανακαλύψεις καταστήματα - κρυμμένα μυστικά, πολύ κοντά σου!

  1. Γίνε «κοινωνικός» στα social media!

Μια καλή χειρονομία που δε σου κοστίζει τίποτα, βοηθάει το κατάστημα της περιοχής σου περισσότερο απ’ όσο νομίζεις. Kάνε like στη σελίδα και στα posts του, κοινοποίησε, γράψε ένα καλό review και γενικώς βοήθησέ το να απευθυνθεί σε ένα καινούργιο κοινό. Ιδίως αν είσαι ευχαριστημένος με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του, έχεις ένα λόγο παραπάνω! Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που διαθέτεις κι εσύ κατάστημα, μιας και οι καλές πράξεις συνήθως επιστρέφονται.

image-15.jpeg

 

  1. Δείξε κατανόηση

Οι καιροί είναι δύσκολοι για όλους… Η παράδοση του πορτατίφ που παρήγγειλες μπορεί να αργήσει, τα μέτρα ασφαλείας ίσως σε αναγκάσουν να περιμένεις στην ουρά για να πάρεις καφέ στο χέρι, η αγαπημένη σου μπλούζα πιθανόν να εξαντληθεί τη στιγμή που πας να την παραγγείλεις. Προσπάθησε να παραμείνεις ευγενικός και υπομονετικός. Η κατανόηση είναι κι αυτή μια μορφή στήριξης - και μάλιστα απ’ τις πιο σημαντικές!

Όταν ο κόσμος θα έχει γυρίσει σελίδα και η πανδημία θα ανήκει στο παρελθόν, κανένας από εμάς δεν θέλει να αντικρίζει μια γειτονιά γεμάτη ξενοίκιαστα καταστήματα. Τώρα είναι η στιγμή που μπορούμε και πρέπει να βοηθήσουμε.

Βρες τις επιχειρήσεις της περιοχής σου μέσα από το agoranet.gr!!!


Εκτύπωση   Email