Γιατί το Website σου Χρειάζεται να έχει Blog

Γιατί το Website σου Χρειάζεται να έχει Blog

 

Ένα εταιρικό Blog είναι ένα δωρεάν εργαλείο, που μπορεί να σε βοηθήσει να χτίσεις την αξιοπιστία σου, να αυξήσεις το traffic στο website σου και να προσεγγίσεις δυνητικούς πελάτες.

Το εταιρικό Blog σου θα πρέπει να περιέχει πλούσιες, ενημερωτικές και σχετικές με την επιχείρησή σου πληροφορίες.

Η δημιουργία καλού περιεχομένου για το Blog είναι το κλειδί για την προσέλκυση πελατών στον ιστότοπό σου και, κατά συνέπεια, στην ίδια την επιχείρησή σου.

Ανεξάρτητα, λοιπόν, από το αν έχεις μια μικρή επιχείρηση ή μια μεγάλη, το blogging θα πρέπει να το θεωρείς ως ένα αναπόσπαστο μέρος της στρατηγικής σου. Εσύ έχεις εταιρικό Blog;

1. Η Google λατρεύει το περιεχόμενο

Η προσθήκη νέου και πρωτότυπου περιεχομένου στην ιστοσελίδα σου δεν περνάει απαρατήρητη από τη Google.

Το περιεχόμενο είναι ένας από τους παράγοντες κατάταξης μια ιστοσελίδας στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google, επομένως θα πρέπει να είναι από τις πρώτες προτεραιότητές σου, εάν θέλεις να έχεις μια αξιοπρεπή παρουσία στο διαδίκτυο.

hhhhhhh.jpg

2. Αυξάνεις το traffic στο website σου

Το Blog σού δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσεις περιεχόμενο για την ιστοσελίδα σου και να αυξήσεις την επισκεψιμότητα των χρηστών του διαδικτύου.

Κάθε φορά που προσθέτεις περιεχόμενο στην ιστοσελίδα σου, αυξάνεις τις πιθανότητες να προσελκύσεις περισσότερους χρήστες του διαδικτύου και να έχεις, έτσι, περισσότερο traffic στο website σου.

3. Δίνεις ώθηση στο SEO του website σου

Με το να ενημερώνεις τακτικά το Blog σου με περιεχόμενο, ουσιαστικά προσθέτεις φρέσκο περιεχόμενο στο website σου, το οποίο διαβάζεται από τις μηχανές αναζήτησης -όπως είναι η Google- και έτσι βελτιώνεις την κατάταξή σου στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Να θυμάσαι ότι η Google λατρεύει το περιεχόμενο και όσο περισσότερο έχεις, τόσο καλύτερο είναι για τη διαδικτυακή παρουσία σου. Το περιεχόμενο του blog σου θα ενισχύσει το SEO σου.

4. Θα σου προσφέρει backlinks

Κάθε νέο άρθρο που δημοσιεύεις στο blog σου, σου δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσεις backlinks.

Διάφοροι άλλοι ιστότοποι είναι πολύ πιθανό να ανακαλύψουν το πλούσιο περιεχόμενό σου και, έτσι, να κάνουν αναφορές ή να το αναδημοσιεύσουν, δίνοντάς σου τη δυνατότητα να ενισχύσεις το SEO σου, μέσω των backlinks που θα πάρεις.

5. Ενισχύεις την εταιρική σελίδα σου στα social media

Η συνεχής δημιουργία έγκυρου και υψηλής ποιότητας περιεχομένου στο εταιρικό Blog θα σε βοηθήσει να έχεις και μια καλή παρουσία στα social media.

Με το να κοινοποιείς το περιεχόμενο του Blog σου στα social media, ουσιαστικά ανοίγεις μια πόρτα, από την οποία θα έρθει traffic στην ιστοσελίδα σου και, άρα, δυνητικοί πελάτες.

6. Δυναμώνεις το newsletter σου

Με τη συνεχή δημιουργία πλούσιου, έγκυρου και σχετικού με την επιχείρησή σου περιεχομένου στο Blog, δίνεις ένα λόγο στους επισκέπτες της ιστοσελίδας σου να σου δώσουν την έγκρισή τους για να τους στέλνεις email.

Το περιεχόμενο του Blog σου είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεσαι, ώστε να ξεκινήσεις με το Email Marketing.

7. Εδραιώνεις την παρουσία σου στον κλάδο που δραστηριοποιείσαι

Ένα blog είναι από τους καλύτερους τρόπους για να εδραιώσεις την επιχείρησή σου στον κλάδο που δραστηριοποιείσαι.

Καθώς ενημερώνεις συνεχώς το περιεχόμενο του blog σου, αυτό θα σου προσφέρει με τη σειρά του αναγνωρισιμότητα, ενώ θα γίνεις η νούμερο 1 επιλογή των δυνητικών πελατών σου.

Ενίσχυσε τη διαδικτυακή παρουσία σου, εντάσσοντας ένα Blog στη νέα ή στην υπάρχουσα εταιρική ιστοσελίδα σου. 

Πηγή: xo.gr

 


Εκτύπωση   Email