Τα Οφέλη μιας Online Καταχώρισης

Τα Οφέλη μιας Online Καταχώρισης

 

Μέχρι και πριν λίγα χρόνια, οι καταχωρίσεις επιχειρήσεων σε έντυπους επαγγελματικούς καταλόγους κυριαρχούσαν σε σχέση με τις online καταχωρίσεις. 

Όμως, με τα πάντα γύρω σου να μεταφέρονται στο διαδίκτυο, η εποχή στην οποία ο κόσμος έψαχνε για επιχειρήσεις σε έντυπους καταλόγους οδεύει προς τη δύση της.

Η αλήθεια είναι μία!

Οι σημερινοί χρήστες του διαδικτύου χρησιμοποιούν τις μηχανές αναζήτησης, αλλά και αξιόπιστους επαγγελματικούς online καταλόγους, όπως ο Agoranet.gr, για να βρουν τις επιχειρήσεις που ψάχνουν.

Γι’ αυτό το λόγο, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να έχει η επιχείρησή σου online καταχώριση!

Εν έτει 2018, οι online επαγγελματικοί κατάλογοι δεν είναι μόνο μια digital έκδοση των έντυπων επαγγελματικών και τηλεφωνικών καταλόγων.

Είναι πολλά παραπάνω!

Οι online επαγγελματικοί κατάλογοι επιχειρήσεων είναι ηλεκτρονικές πλατφόρμες αναζήτησης που επιτρέπουν στους χρήστες του διαδικτύου να εντοπίζουν εύκολα και γρήγορα τις επιχειρήσεις, να λαμβάνουν λεπτομερείς πληροφορίες γι’ αυτές και να επικοινωνούν άμεσα μαζί τους.

Οι online επαγγελματικοί κατάλογοι επιχειρήσεων είναι ο σύμμαχος κάθε μικρομεσαίας επιχείρησης που θέλει να αναρριχηθεί στις τοπικές αναζητήσεις!

Η σημασία των online καταχωρίσεων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσειςείναι ιδιαίτερα σημαντική, αν θέλεις να προσελκύσεις πελάτες τοπικούς και μη, που αναζητούν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που προσφέρεις.

Τα οφέλη μιας καταχώρισης σε online επαγγελματικούς καταλόγους

1. Η Google τούς λατρεύει!

Οι μηχανές αναζήτησης, όπως είναι η Google, λατρεύουν τους καλά καταρτισμένους επαγγελματικούς καταλόγους, διότι κατατάσσουν τις επιχειρήσεις κατά κατηγορία και γεωγραφία.

Όπως θα έχεις παρατηρήσει και με ένα απλό search στη Google, μερικοί επαγγελματικοί κατάλογοι καταλαμβάνουν τις υψηλότερες θέσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης, γιατί η Google τούς έχει σε μεγάλη «εκτίμηση».

Επομένως, αν είσαι καταχωρισμένος σε καλούς και ποιοτικούς τοπικούς καταλόγους, τότε είναι πολύ πιθανό η επιχείρησή σου, μέσω της online καταχώρισής της, να εμφανίζεται ψηλά στα οργανικά αποτελέσματα.

Ουσιαστικά, με μια online καταχώριση της επιχείρησής σου αυξάνεις τις πιθανότητες και τους τρόπους να σε βρουν οι δυνητικοί πελάτες σου.

Αυτό θέλεις και εσύ!

2. Θα σε βρίσκουν ευκολότερα!

Οι online επαγγελματικοί κατάλογοι είναι από τα πρώτα σημεία, στο διαδίκτυο, τα οποία θα επισκεφθούν οι σημερινοί χρήστες για να βρουν έναν προμηθευτή, συνεργάτη, πάροχο κ.ά.

Με το να υπάρχεις σε έναν επαγγελματικό κατάλογο, μεγιστοποιείς τις πιθανότητες να σε βρουν αυτοί που ψάχνουν για επιχειρήσεις όπως είναι η δική σου!

Οι επαγγελματικοί κατάλογοι επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να παρέχουν σημαντικές πληροφορίες για αυτές, όπως ο τύπος των υπηρεσιών/προϊόντων που προσφέρουν, η τοποθεσία τους, το ωράριο λειτουργίας κ.λπ.

Έτσι, οι χρήστες έχουν πρόσβαση σε αυτές τις σημαντικές πληροφορίες, ενώ μπορούν να φτάσουν στο website σου με ένα κλικ στο σύνδεσμο URL και να επικοινωνήσουν, απευθείας, μαζί σου!

3. Προσελκύεις τοπικούς καταναλωτές!

Ίσως ένα από τα σημαντικότερα οφέλη μιας online καταχώρισης είναι η ικανότητά της να σου φέρει τους τοπικούς πελάτες, που τόσο πολύ θέλεις!

Οι άνθρωποι, πλέον, κάνουν μια έρευνα στο διαδίκτυο πριν αγοράσουν ένα προϊόν ή μια υπηρεσία.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, προτιμούν να αγοράζουν ή να χρησιμοποιούν υπηρεσίες από επιχειρήσεις που βρίσκονται κοντά τους.

Μια online καταχώριση, λοιπόν, θα σου δώσει αυτό ακριβώς το πλεονέκτημα.

Θα σε φέρει μπροστά στους χρήστες που ψάχνουν τοπικά, δίνοντάς σου μεγαλύτερη προβολή και πιο ισχυρή παρουσία στο διαδίκτυο.

Είτε έχεις μια εδραιωμένη επιχείρηση είτε μια start-up, οι τοπικές αναζητήσεις (local search) είναι ο ευκολότερος και οικονομικότερος τρόπος για να αποκτήσεις νέους πελάτες και να μεγιστοποιήσεις την εμβέλειά σου!

Βεβαιώσου ότι η online καταχώριση της επιχείρησής σου στο διαδίκτυο μπορεί να  κάνει σωστά τη δουλειά της.

Ποια είναι η δουλειά της;

Να φέρει κόσμο στο μαγαζί σου!

4. Δυναμώνουν το SEO σου!

Το SEO δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα που μπορείς να κατακτήσεις στο διαδίκτυο!

Οι επαγγελματικοί κατάλογοι μπορούν να σου δώσουν ποιοτικά backlinks στο website σου (μέσα από την online καταχώριση της επιχείρησής σου), καθώς και ένα αξιόλογο traffic προς αυτό.

Σκέψου, όλοι οι χρήστες που επισκέπτονται την online καταχώρισή σου να κλικάρουν το σύνδεσμο του website σου και να οδηγούνται σε αυτό!

Επίσης, ένα σημαντικό SEO value πλεονέκτημα μιας online καταχώρισης σε έναν επαγγελματικό κατάλογο είναι ότι, αυτόματα, αυτή η online καταχώριση γίνεται και online καταχώριση στη Google!

Πώς συμβαίνει αυτό;

Πολύ απλά, κάθε φορά που κάποιος ψάχνει για το όνομα της επιχείρησής σου στο διαδίκτυο, η online καταχώρισή σου θα εμφανιστεί στα αποτελέσματα αναζήτησης και οι χρήστες θα μπορούν, μέσα από αυτήν, να επισκεφθούν το website σου.

Οι επαγγελματικοί κατάλογοι, επίσης, έχοντας την «εκτίμηση» της Google όπως προαναφέραμε, εμφανίζονται στις υψηλότερες θέσεις των οργανικών αποτελεσμάτων και αυτό είναι κάτι που ωφελεί την online καταχώρισή σου!

5. Ενισχύουν τη φήμη σου!

Το διαδίκτυο, αδιαμφισβήτητα, συμβάλλει στην… ανακάλυψη νέων επιχειρήσεων! Όλοι έχουμε γνωρίσει κάποια νέα επιχείρηση με ένα απλό search στη Google.

Σωστά;

Με όλες τις διαθέσιμες διαφορετικές επιλογές εκεί έξω, οι χρήστες του διαδικτύου είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις επιχειρήσεις που βρίσκουν σε αυτό.

Εδώ, για μια ακόμη φορά, οι online επαγγελματικοί κατάλογοι έρχονται να δώσουν τη λύση, αφού θεωρούνται μια αξιόπιστη πηγή που περιέχει επιχειρήσεις υψηλής ποιότητας και αξιοπιστίας!

Έχοντας την επιχείρησή σου σε έναν επαγγελματικό κατάλογο, δείχνεις ότι δεν είσαι μια εταιρεία «φάντασμα» που έχει μόνο ένα καλοστημένο website, αλλά μάλλον μια εταιρεία που είναι αρκετά σοβαρή.

Επίσης, πολλοί επαγγελματικοί κατάλογοι -όπως και το Agoranet.gr έχουν ειδικό section για reviews πελατών.

Κάτι τέτοιο μπορεί, πραγματικά, να βοηθήσει στην ενίσχυση της φήμης μιας επιχείρησης και να πείσει τους χρήστες του διαδικτύου να επικοινωνήσουν μαζί της!

6. Συμφέρουν οικονομικά!

Το να σου δίνεται η δυνατότητα να εξοικονομήσεις χρήματα είναι ζωτικής σημασίας στις μέρες μας.

Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές μορφές διαφήμισης στο διαδίκτυο, που κοστίζουν όμως κάποια σεβαστά χρήματα ποσά (?).

Λογικά, το γνωρίζεις από πρώτο χέρι!

Η καταχώριση επαγγελματικού καταλόγου είναι σημαντικά φθηνότερη από άλλες μορφές διαφήμισης.

Ακόμα και αν έχεις μια επιτυχημένη επιχείρηση, το πιθανότερο είναι ότι θα θελήσεις να επενδύσεις σε SEO campaigns, για να συναγωνιστείς τους ανταγωνιστές σου και να διευρύνεις την αγορά στην οποία στοχεύεις.

Οι SEO campaigns σε βοηθούν να βρεθείς στην κορυφή των αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης, όπως είναι η Google.

Αλλά μια πλήρης SEO campaign δεν είναι και η οικονομικότερη λύση, ενώ για επιχειρήσεις που διαθέτουν μικρό budget δεν είναι, ίσως, ούτε καν εφικτό σενάριο.

Εδώ, λοιπόν, έρχονται οι επαγγελματικοί κατάλογοι όπως το Agoranet.gr , στους οποίους μπορείς να δημιουργήσεις μια online καταχώριση εντελώς δωρεάν ή μια online καταχώριση με χαμηλή τιμή και να βρεθείς στις υψηλότερες θέσεις των αποτελεσμάτων αναζήτησης.

7. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την online καταχώρισή σου ως landing page!

Για να μπορέσεις να πραγματοποιήσεις διαφημιστικές καμπάνιες, θα χρειαστεί να κατασκευάσεις ένα website, τις σελίδες του οποίου θα χρησιμοποιείς ως landing pages.

Το website σου θα πρέπει να είναι fully SEO Optimized, να έχει τη σωστή δομή, να είναι εμπλουτισμένο με τα σωστά keywords, να είναι responsive σε όλες τις συσκευές, να έχει ποιοτικό περιεχόμενο κ.ά.

Όλα αυτά, όπως καταλαβαίνεις, χρειάζονται χρόνο και αρκετή δουλειά για να γίνουν.

Σωστά;

Αν δεν έχεις, λοιπόν, ένα website που να πληροί όλα αυτά τα κριτήρια, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την online καταχώρισή σου ως landing page.

Αυτό αποτελεί μια αρκετά ευέλικτη λύση στην περίπτωση που θέλεις να τρέξεις  διαφημιστικές καμπάνιες, αλλά δεν έχεις ένα σωστό website.

Κάνε μια πλήρη online καταχώριση!

Οι online καταχωρίσεις είναι ένας απλός τρόπος για να βοηθήσεις τους χρήστες να βρουν την επιχείρησή σου, όταν ψάχνουν για τις υπηρεσίες/προϊόντα που προσφέρεις.

Πριν όμως απευθυνθούν στην επιχείρησή σου, τους ενδιαφέρει:

  • Να διαβάσουν την περιγραφή της.
  • Να δουν κριτικές από πελάτες που έχεις εξυπηρετήσει.
  • Να δουν εικόνες από την επιχείρησή σου.
  • Να βρουν πληροφορίες, όπως ώρες λειτουργίας/τρόπους πληρωμής κ.ά.
  • Να βρουν την τοποθεσία σου.

Έτσι λοιπόν, αν θέλεις να είναι πλήρης η online καταχώριση της επιχείρησής σου, θα πρέπει να περιλαμβάνει τις κάτωθι πληροφορίες:

  • Όνομα Επιχείρησης/Τίτλος
  • Διεύθυνση
  • Τηλέφωνα
  • Ωράριο Λειτουργίας
  • Website
  • Κατηγορία
  • Περιγραφή
  • Tagline
  • Social media
  • Εικόνες
  • Πιστοποιήσεις
  • Τρόποι πληρωμής

Η online καταχώριση της επιχείρησής σου θα πρέπει να είναι σωστά δομημένη και εμπλουτισμένη με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, για να έχεις τα μέγιστα δυνατά οφέλη.

Να θυμάσαι, όμως, ότι πληροφορίες όπως επωνυμία/διεύθυνση και αριθμός τηλεφώνου, γνωστές και ως NAP, πρέπει να είναι ακριβείς και ενημερωμένες σε κάθε online καταχώριση που θα δημιουργήσεις.

Το NAP είναι από τις σημαντικότερες πληροφορίες για την επιχείρησή σου και, αν επιθυμείς να αποκτήσεις καλή κατάταξη στα τοπικά οργανικά αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης (local organic search results), θα πρέπει να του δώσεις ιδιαίτερη προσοχή.

Αυτό συμβαίνει, διότι οι μηχανές αναζήτησης -όπως η Google- λαμβάνουν το NAP σοβαρά υπόψη κατά τον προσδιορισμό των εταιρειών που θα εμφανίζονται στις αναζητήσεις που γίνονται σε τοπικό επίπεδο (geo-targeted searches).

Online καταχώριση & Agoranet.gr

Σήμερα, υπάρχουν αρκετοί επαγγελματικοί κατάλογοι στους οποίους μπορεί κάποια επιχείρηση να δημιουργήσει μια online καταχώριση.

Ο Agoranet.gr, όντας ένας πλήρης και σωστά δομημένος επαγγελματικός κατάλογος, με πάνω από 5.800 μοναδικούς επισκέπτες να ψάχνουν μέσα σε αυτόν κάθε μήνα, μπορεί να σου δώσει τις λύσεις που ψάχνεις.

Δοκίμασε, σήμερα, τη δύναμη του Agoranet.gr, με μια δωρεάν καταχώριση στον online επαγγελματικό του κατάλογο.

 

 

 


Εκτύπωση   Email